Effectiviteit

Een uitgebreid onderzoek dat tussen 2008 en 2014 is uitgevoerd door de Universiteit Utrecht heeft aangetoond dat 'Plezier op School' effectief is in het verminderen van problemen.

'Plezier op School' is voor zowel voor jongens als meisjes effectief in het verminderen van internaliserende problemen (problemen zoals angst en een depressieve stemming) volgens ouders en het verhogen van de zelfwaardering volgens kinderen zelf. Daarnaast is het programma voor jongens met een hoge mate van problemen effectief in het verminderen van sociale angst, gepest worden en sociale desintegratie (weinig vrienden, zich alleen voelen).

Een samenvatting van het onderzoek is op te vragen bij Saskia Mulder van Universiteit Utrecht

'Plezier op School' trainer worden?

In het voorjaar worden de Train de Trainer cursussen om trainer te kunnen worden voor Plezier op School aangeboden.

U dient hiervoor een minimaal een relevante opleiding op  HBO niveau te hebben.

Voor meer informatie: klik hier

‘Het is geweldig om te zien hoe de kinderen op de training reageren.‘